Søgemaskineoptimering Trends

SEO anno 2014: Gør det her, eller dø i Google

SEO Anno 2014 - SMX London

I sidste uge var jeg tur i London til årets SMX (Search Marketing Expo) – en af Europas største konferencer inden for SEO, PPC og online marketing trends. På konferencen var både Google, Microsoft og førende ingeniører og marketing folk fra hele branchen repræsenteret. Efter de seneste Google algoritme-opdateringer og den retning hele online markedet bevæger sig, står det klart: Det der virkede tidligere, virker ikke mere og det går hurtigere end aldrig før. Jeg har herunder samlet og skåret fire områder ned til benet, som alle er essentielle for at vinde kampen i den største trafik og -kunde-skabende kanal – nemlig Google.


1. Google skal forstå dine data
Søgemaskiner forsøger i højere grad at få en dybere forståelse for dit website eller shop og det vil det blive ved med, for at kunne levere de mest relevante søgeresultater til brugerne. For at hjælpe eksempelvis Google til at forstå dit website, er det derfor vigtigt at hjælpe Google så meget så muligt. Ud over en god websitestruktur, den rigtige domæne strategi, og følge kodestandarder, er det nu et must at implementere Schema.org data markup. Det Google kalder Rich snippets. Har du ikke det, så kom i gang med det samme. Jeg har tidligere skrevet en komplet guide til rich snippets, men der er sket meget siden, hvor en af de største, er muligheden for markup af e-commerce produkter, som Google nævnte er et must, hvis du driver en webshop og vil hjælpe Google en dybere forståelse af dit website.

2. Skriv værdiskabende tekster
I mange år, er hjemmesider blevet fyldt med tynde intetsigende tekster. Det mener Google ikke giver en god brugeroplevelse – og det har de ret i. Skriv derfor tekster med øje for at skabe værdi for dine brugere. Hvad enten det gælder produkttekster, kategoritekster eller målrettede landingpages, så tænk på at du skaber værdi for dine læsere. Gør du det, oplever du højere placeringer og øget konverteringer. Herudover er det også essentielt at skrive dybdegående om et emne og forstå sit “entity tree”, som Google kalder det. Google forstå nemlig sammenhænge mellem ord og deres relationer. Skriver du derfor om ”jakker”, ved Google at ord som ”overtøj”, ”bomuld”, ”lynlås”, ”vandtæt”, ”vindtæt” osv. har en relation til ordet ”jakker” og kan derfor afgøre om teksten er dybdegående inden for sit område og hvilke subområder der relaterer sig til teksten. Hermed kan du øge din synlighed i Google væsentligt.

3. Dine brugere skal engageres
Google’s metoder til at afgøre om et website er godt, handler ikke kun om gode tekster – det handler om hele den side brugeren lander på. Engagere brugeren ikke med siden og forlader den hurtigt igen, så vil gå ud over dit websites Google-placeringer. ALLE dine sider skal derfor være optimeret til at engagere dine bruger, både med tekster, billeder, klare call-to-actions og eventuelt øvrigt værdiskabende indhold som video, guides mm.

4. Influencers er nøglen til links
Selvom Google helst ikke vil indrømme det, er eksterne links fra andre hjemmesider til dit website, stadig en vigtig del af deres metode til afklare vigtigheden af dit website. Google er dog blevet gode til at frasortere og straffe ligegyldig spam-links. Nu handler det kun om kvalitetslinks og vejen hertil kan ske igennem vigtige influencers. Dvs. personer/websites inden for dit forretningsområde, som har høj troværdighed. Identificer disse og samarbejd med den om at skabe organisk omtale og naturlige kvalitetslinks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *