Adwords E-handel Konferencer Social media Søgemaskineoptimering Trends Usability

Search marketing Expo London 2015: 4 insights for succes online

Dag 1 til SMX i London – verdens førende SEM konference – har haft 4 gennemgående temaer, som jeg gerne vil dele med dig. I vores (No Zebra’s) kontinuerlige stræben efter den bedste viden inden for eCommerce og 360 graders resultatskabende online marketing er vi taget til SMX i London – verdens førende SEM konference. Dagene skal gå med at hente den nyeste viden med hjem, så vi kan skabe endnu flere resultater for vores kunder.
Efter 6 skarpe speaks bl.a. fra Google og Microsoft har vi opsummeret 4 gennemgående temaer, som du bør kende for at få succes med din digitale markedsføring i fremtiden.

1. Søgeord er døde
Succes i Google afhænger på ingen måde af enkeltstående søgeord. Vi går “from strings to things”, og det handler at matche ideer med mennesker via værdiskabende indhold, der engagerer på tværs af platforme. Vi har i det seneste år arbejdet målrettet med denne form for brugerorienterede SEO i No Zebra, og alt peger på, at denne vej er den helt rigtige at gå. Antag, at kun ca. 1 % af dine besøgende er klar til at købe noget, når de kommer til dit site. Så skab indhold, der engagerer de resterende 99 %, og som matcher den enkelte persons behov.

2. “Digitale” personas er dit fundament
Et andet gennemgående tema ved SMX er det enorme potentiale i arbejdet med ‘personas’ i et digitalt perspektiv. Succesfuld digital tilstedeværelse og markedsføring handler at levere MERE end det forventede og begejstre mennesket bag skærmen. I dag forventer brugeren langt mere, og leverer du kun det forventlige i dine ydelser, dit indhold og dine touch points med brugeren, ja så er du allerede bagefter. Personas er derfor essentielle for at vide, hvem du kommunikerer til, og hvordan du gør det bedst digitalt.

Disse personas kan du ligeledes bruge til at udtænke hypoteser til splittest, som kan højne din konverteringsrate markant og dermed din omsætning. Den læring, som splittesting giver dig, kan du herefter bruge på tværs af dine digitale tilstedeværelse og endda offline. For i sidste ende er det jo statistisk valid data baseret på adfærd fra >ægte mennesker<.

Tip: Brug Facebook Graph Search til at finde ud af, hvilke interesser dit publikum har, og brug denne indsigt, når du skaber dine personas.

3. Google Knowledge Graph vil få (endnu) større betydning
Takket være intelligent strukturering og markup af data på websites kan Google præsentere mere og mere af dit indhold direkte i søgeresultaterne – og dermed besvare brugernes spørgsmål uden at sende trafik til din hjemmeside. Nemt og bekvemt for brugerne – men ikke optimalt for dig, som rigtig gerne vil have trafik til dit site. Trafik, som potentielt konverterer – til leads, salg, signups etc.Dette vil kun blive en større udfordring fremadrettet, da Google vil fortsætte med at udvikle og forbedre sine søgeresultater.

Løsningen ifølge Google selv? “Make sure that searchers like your stuff.” Vær opmærksom på at have værdifuld, gennemarbejdet og dybdegående indhold på din hjemmeside, som supplerer og beriger den information, Google præsenterer i “snippet-form” i søgeresultaterne. Gør det klart, at du er en autoritet inden for dit felt – gennem dit indhold – og sørg for, at du giver brugerne den bedst mulige oplevelse, når de besøger dit site.

4. Mobile, mobile, mobile
Mobile-first æraen er for alvor over os. Trafikken til langt de fleste websitet er nu domineret af besøg fra mobile enheder. Det kender vi også fra vores kunder i No Zebra. Vi var early adopters på responsive webdesign og responsive webudvikling, og blandt de førende på området i dag. Eksempelvis udvikler vi websitets med helt op 7 brake points. Mobile friendly er andet og mere end design, som er tilpasset mindre skærme. Det handler om at være “multi-device awesome”. I fremtiden vil mobile fylde endnu mere, og du bør tage det hamrende seriøst.

Google, Microsoft og Facebook ser lige nu, hvordan den mobile adfærd dominerer og vil fremover først og fremmest fokusere på mobile frem for desktop brugerne. Nye markeder, kommende forbrugere og eksempelvis udviklingslande har en helt anden tilgang til internettet end dig og mig. En lang række brugere i en række udviklingslande blev spurgt “hvad er internettet?”. Deres svar var “Facebook”. Facebook på mobilen vel at mærke. For disse brugere er deres “computer” deres mobiltelefon, og virksomheder/services er “bare” simple ikoner på touch-skærmen. Så fremover bliver mobilen der, hvor det store slag kan slås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *