Søgemaskineoptimering

Guide: Udnyt Google Places og få flere kunder

Guide til Google places: Er jeres forretning synlig på Google Places? Det håber jeg, for i 2010 og i 2011 har Google i den grad formået at integrere Google places i de almindelige søgeresultater, hvilket har betydet mere relevante resultater med direkte integration af Google maps. 

Min erfaring er, at selvom kalenderen siger 2012, har de færreste virksomheder (store som små), overtaget eller oprettet stedprofiler i Google places, på trods af Google gav interfacet en ordentlig overhaling sidste år og intensivere markedsføringen af tjenesten. Igennem en række opdateringer af algoritmen bag Googles søgeresultater, har Google for alvor manifesteret Google Places som værende en dybt integreret tjeneste, som får mere og mere opmærksomhed og vigtigst af alt, er blevet et stærkt værktøj til at få flere kunder i butikken/online shoppen.

Er Google Places relevant i Danmark?

Svaret er klart, ja! Selvom tjeneste tydeligt er tiltænkt større lande som USA, hvor hver stat er sin egen isolerede geografiske lokation, er google Places som sagt en fast del af Googles algoritme – også her i Danmark. Dvs. at Google places er en fast del af de søgeresultater, som returneres når du eksempelvis søger “biler århus” . Her vil du så direkte på søgesiden i Google, møde et kort med en række bilforhandlere, hvor det er muligt at klikke på hver især og se deres Google places profil.
En profil kan bl.a. indeholde:

 • Adresse
 • Telefonnummer
 • Beskrivelse
 • Webadresse
 • Fotos/kataloger
 • Åbningstider
 • Anmeldelser
 • Produktgrupper/produkter
 • Betalingsmuligheder
 • Brands
 • Små opdateringer/nyheder (lidt ligesom tweets)

Men langt de færreste bilforhandlere har udfyldt disse informationer, og langt de fleste har slet ikke ejerskab over sin Google places profil. Google indsamler nemlig selv data, som de sporadisk indsætter i Google places profiler, som så er mulige at overtage af den retmæssige ejer. Problemet og muligheden er, at disse automatisk-generede profiler,  langt fra indeholder udtømmende informationer, hvilket betydet et uudnyttet potientiale for jeres forretning.

Online og offline salg går hånd i hånd med Google Places

Lad mig slå fast, har i en butik, flere butikker, eller bare et kontor, så få nu overtaget jeres stedprofiler med det samme, angiv så mange informationer som muligt og hold den/dem opdateret i fremtiden. Med en god beskrivelse og angivelse af produktgrupper, som begge indeholder relevante søgeord for jeres forretning, giver jeres Google places profil muligheder for at tiltrække lokationsbestemte søgninger. Hvis bilforhandleren også udfører rustbehandling, bør det ordet “rustbehandling” indgår i beskrivelsen af virksomheden og indtastes som et produkt. Søger en bruger “rustbehandling århus”, har forhandleren dermed langt større mulighed for at få opmærksomhed i søgeresultatet, da relevansen er høj.

Er i en butikskæde, og/eller en forretning, der både har online og offline salgskanaler, bliver det for alvor spændende. Det er nemlig muligt for at indtaste en webadresse, som kunne være jeres webshop. Er i derfor en virksomhed med en webshop, men også fysiske butikker, bør i oprette alle butikkerne i Google Places. Det giver opmærksomhed til de fysiske butikker i søgeresultaterne via profilerne, samtidig med, at brugeren kan klikke sig ind på jeres webshop. Jeg ser ofte store retail-kæder med + 50 butikker, som ikke er oprettet på Google Places og ej heller har Googles automatiske søgerobot, fundet alle butikker og langt fra alle informationer om de butikker den så har automatisk oprettet. Resultatet er at brugeren søger “butik xxx Skjern” og der sandsynligvis kun kommer en række søgeresultater fra degulsesider.dk, krak.dk osv og/eller en Google places side, uden brugbare informationer udover en adresse. Det optimale søgeresultat, vil selvfølgelig være jeres egen hjemmeside, med en specifik landingpage til butikken og en Google places profil med kortangivelse direkte i søgeresultatet og værdifulde oplysninger til brugerne som åbningstider, en butiksbeskrivelse og kontaktoplysninger. På profilen kunne der også være det seneste tilbudskatalog og link til webshoppen. Vi leger så, at en bruger foretager søgningen en søndag, finder jeres oprettede Google places profil og læser at den fysiske butik nær ham er lukket. Hermed har sparet køreturen og ærgelsen. Det er brugbar information. Nu når han på stedprofilen, ser han lige tilbudskataloget igennem (som i selvfølgelig har uploadet), bliver nysgerrig og klikker så på linket til online-shoppen, hvor han foretager et køb. Dette er langt fra utænkeligt og et godt eksempel på hvordan virksomheder, med både offline og online salg, kan styrke både offline og online salgskanaler via relevante data på stedprofiler i Google places.

Husk at Google places informationer giver ekstra opmærksomhed i søgeresultaterne og brugerene efterhånden har konceptet godt inde under huden.”

Læs mere:

Vil du vide mere om Google places og eventuelt få lidt hårdkogte facts om brugerens adfærd og interaktion med Google places i søgeresultaterne, så klik på linket herunder og læs artiklen om Google places på webdanmark.com, hvor jeg i et interview, med lidt tal og statistik, understreger hvorfor Google places er et så stærkt værktøj til online synlighed: http://www.webdanmark.com/viden/google-places.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *